sobota 22. září 2012

Moje oblíbené pleťové masky

Dneska jsem se rozhodla zase pro trochu kosmetiky, a protože se pomalu, ale jistě blíží chladnější počasí, měli bychom naší pleti po náročném létu věnovat trochu té extra péče a připravit ji na nadcházející zimu. Proto jsem se dnes rozhodla ukázat vám sbírku mých oblíbených pleťových masek. Někdo si řekne, proč mít 3 masky, když stačí jedna? V dnešním článku se vás pokusím přesvědčit o opaku, protože každá maska je na něco jiného a vy byste měli také věnovat speciální péči tomu, kterou si vyberete, podle typu vaší pleti.

Všechny tři jsou od Avonu a jejich řady Planet Spa, značky Avon nebo Oriflame moc nevyhledávám, ale na druhou stranu nemůžu popřít, že některé jejich výrobky patří k mému stálému inventáři. Jako například tyto masky, původně jsem je pořídila v nějaké akci 2+1 zdarma pro mamku k Vánocům a nakonec jsem se začala také používat a všechny jsem si velice oblíbila.




A teď už konkrétně k jednotlivým maskám:

Thailand lotus flower - toto je hloubkově čistící maska s thaijským lotosovým květem. Měla by vám důkladně vyčistit zanešené póry a odstranit přebytečný maz a nečistoty z pleti. Já nemůžu víc, než souhlasit. Když cítím, že je má pleť mdlá a jakoby "špinavá", nanesu tuhle masku na celý obličej (samozřejmě po klasickém vyčistění mleťovým mlékem nebo micelární vodou), nechám zhruba pět až deset minut zaschnout, než vám na obličeji zbělá a ztvrdne. Pak už stačí jen obličej pořádně omýt a nakonec dočistit tonikem a hydratačním krémem a nebudete se stačit divit, jak krásně vyhlazená a čistá vaše pleť bude :-)


Himalayan goji berry - druhá v pořadí je vyživující pleťová maska s výtažky z himalájských bylin. Tuhle masku jsem si oblíbila při příležitosti pravidelného sobotního či nedělního rozmazlování. To si většinou najdu víc času na to dát pleťovou a vlasouvou masku, nalakovat si nehty a tak. Navíc když v pátek nebo v sobotu někam vyrazíte, tohle je ideální prostředek, abyste pleť ošetřili po víkendové party a připravili na další start týdne. Krásně vám pleť hydratuje a zjemňuje. Použití doporučuji jako při předchozí masce, jen tahle je průhledná a na obličeji vám ani neztvdne ani nezaschne, klidně ji tam nachce i 15-20 min, ať má čas se všecko do pokožky vsáknout a pak umyjte.


White tea energising - tohle je slupovací maska s bílým čajem. Měla by ostranit odumřelé kožní buňky a zbytky nečistot. Já bych vám doporučila použít ji v kombinaci s peelingem. Nejprve pleť vyčistěte a zbavte odumřelých buněk peelingem a poté naneste tuto masku, která už dotáhne výsledek k maximálnímu efektu. Tuhle masku nanášejte opatrněji, vyhněte se obočí, protože tato maska se z gelové konzistence přemění na takovou "folii", kterou budete muset z obličeje sloupnout a pak je to trochu nepříjemné a mohli byste si pár chloupků vytrhat.



Na závěr už vám jen doporučuji všechny masky používat jen večer a podle potřeby, zpravidla však stačí jendou týdně, a udělat si z toho třeba takový malý rituál, protože je to přeci jenom nějaký proces v kůži a po kosmetice byste taky nevyrazili na party nebo rande, tady to platí stejně. Po masce byste měli dopřát pleti odpočinek a spánek je k tomu ta nejlepší příležitost, uvidíte, že z dlouhodobého hlediska vám za to pleť ještě poděkuje :-)

Jaké masky používáte vy? Nebo je úplně vynecháváte?

Žádné komentáře:

Okomentovat

About me

Instagram

Popular Posts

Flickr Images